Curly hair & de kapper

Exact twee jaar geleden hadden we, na een aantal negatieve tests, eindelijk een positieve zwangerschapstest! (de zwangerschaps throwback volgt later)

IMG_9200

Dag op dag, twee jaar later, heb ik Ruby voor het eerst naar de kapper gebracht. Zo’n eerste kappersbezoek zorgde voor heel wat excitement bij mama. Ruby trok er onmiddellijk op uit. Zo’n nieuwe plek vindt zij altijd geweldig. De meeste kindjes zitten voor het eerst op schoot bij mama of papa. Aangezien Ruby een nogal hevige kan zijn hebben we er toch voor gekozen om haar op een verhoog op de grote stoel te zetten. En wat een succes! Ze kon continu naar zichzelf kijken in de spiegel en verstopte telkens haar handjes onder het kappersschort. ‘Kiekeboe’. Ik was een erg trotse mama, met een heel erg flinke meid.

Ruby heeft geweldige krulletjes. Maar ik ben al altijd bang geweest dat, door naar de kapper te gaan, haar krulletjes zouden verdwijnen. Gelukkig heeft ‘Kreatos Oostkamp’ erg lieve kapsters die me de nodige uitleg gaven. Ruby’s haartjes werden wat opgeknipt zodat haar krulletjes mooi tot hun recht zouden blijven komen.

Ik wist ook niet goed hoe ik haar haartjes het best kon verzorgen en kammen. Meestal als ik haar haartjes gewoon kam dan verdwijnt haar mooie krul. Ik kam de krul er als het ware voor een groot stuk uit. Met ‘pijpkrulletjes’ had ik voor Ruby nog geen ervaring. De lieve kapster gaf me de nodige tips. ’s Morgens moet ik Ruby’s haar wat bevochtigen en dan gewoon met het simpel kammetje blijven kammen. Als haar haartjes wat dikker zijn geworden kan ik een speciale borstel voor krulletjes kopen om haar haar mooi te houden, zonder dat het gaat pluizen.

Als Ruby uit bad komt is het meestal ook moeilijk om door haar haartjes te geraken. Het is alsof haar haar altijd ‘in de knoop’ ligt. En daarvoor mag ik gewoon op haar natte haartjes de BC Moisture Kick Spray Conditioner van Schwarzkopf gebruiken. Zo geraak ik in no time door Ruby’s haren. Maar al bij al heb ik het geluk dat mijn lieve meid al dat gedoe met haar haren kan verdragen.

Na een dik kwartier was de klus geklaard en had mijn meisje de eerste keer bij de kapper fantastisch doorstaan.
Ruby kreeg een lekker speculaaskoekje mee en de mama een envelopje met haar. Want ik koester zo graag die kleine dingen ♥

IMG_9199(1)

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.