1 jaar mama van Flynn!

1 jaar mama van een geweldige zoon. Best een emotioneel moment voor deze mama.
Het lijkt net gisteren dat ik ’s morgens vroeg verwacht werd in het ziekenhuis om voor de tweede keer ingeleid te worden om te bevallen. Spontaan weeën krijgen – wat is dat?
Ook bij baby twee begon de bloeddruk weer teveel te stijgen.
Uitgerekend op 1 juli, bevallen op 19 juni. Bij grote zus deed ik er in totaal ongeveer 20 à 21 uur over. Jij was er op 4 uur tijd.
19 juni om 13u21. Daar was mijn fantastische zoon van 49 cm. Het heeft me bloed, zweet, tranen en veel pijn gekost, maar het was me het allemaal meer dan waard.

IMG_7589

Lieve Flynn,

Ik was zo bang dat ik mijn tweede kind niet even graag zou zien als het eerste. Maar hoe was ik verkeerd met die angst. Ik kan de liefde die ik voor jou voel absoluut niet vergelijken met die voor Ruby. Ik hou van jullie beide evenveel en toch helemaal anders. En dat is oké, want jullie zijn ook helemaal anders.

Wat een eerste jaar is het geweest. Een half jaar lang op onze blauwe wolk. Wat een intens geluk. En wat heb ik genoten van onze knuffels en dutjes samen.
Geen borstvoeding deze keer, want dat zou voor ons allebei een veel te zware opgave zijn geworden. Dus na één dag borstvoeding en veel babbels met de vroedvrouw nam ik al afscheid van dat innige moment tussen ons twee.
Wat een zalige baby was je. Je huilde nooit voor niks en genoot zo hard van lichamelijk contact. Het was een zoektocht naar de juiste melk, want je had zoveel krampen. Oh mijn kindje, wij hebben samen soms echt gehuild tijdens die krampen.

Onze grootste shock moest nog komen toen je aan 7 maanden epilepsie kreeg. Wat zijn wij bang geweest lieve jongen. En wat ben ik zo ontzettend trots op de weg die jij sindsdien hebt afgelegd. Jij bent mijn zorgenkindje en wij zijn precies nog meer naar elkaar toegegroeid sinds die dag in januari. Dus ik onthoud niet alleen de negatieve gebeurtenissen van de voorbije maanden, maar vooral de band die we hebben opgebouwd ondanks de epilepsie.

Jongen, ik ben zo trots dat ik en niemand anders jouw mama mag zijn. Ik hou van hoe je jouw 6 tandjes bloot lacht als je je gezinnetje ziet. Ik hou van de geluiden die je meer en meer maakt. Ik hou van hoe je het water uit de douche probeert te pakken met je handje en na een te lange douche je hoofd laat rusten op mama en papa’s borstkas. Ik hou van hoe jij en je zus onafscheidelijk zijn geworden. Ik hou van hoe je erin slaagt om in je grote bed toch in een hoekje in slaap te vallen. Lieve Flynn, ik hou van alle dingen die je doet en alles waar je voor staat.
Ik hou er vooral van hoe je mijn hart doet smelten, elke keer opnieuw.

Gelukkige verjaardag kleine man, ik zie je ontzettend graag!

Liefs,

Mama x

Flynn1jaar-190619-4.jpg

Advertentie

Een gedachte over “1 jaar mama van Flynn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.