changes in motherland

Het is alweer even geleden dat er hier iets nieuws te lezen viel. Dat wil meestal zeggen dat er niets nieuws te melden valt, of zoals in dit geval, we niet echt stil hebben gezeten.
Life is about to change!

Eerst en vooral ben ik twee maanden lang een gezellige ‘stay-at-home mom’ geweest. Gezellig, ja. Elke dag m’n meisje bij me en niet moeten puzzelen om opvang te vinden. Ondertussen was ik wel druk aan het solliciteren. Een beetje in het onderwijs en een beetje op compleet andere plekken. Ik ben nog jong, maar ik had geen tijd en geen zin meer om enkel daar nog in te zoeken. Want in die twee maanden als ‘stay-at-home mom’ hebben we ook nog eens eens een bouwproject gekocht.
2017 wordt ons jaar! Trouwen, huis bouwen, … Ons plaatje begint mooi zijn vorm te krijgen. Maar trouwen en bouwen zonder job is toch echt geen optie.
Dus na verschillende afwijzingen (alweer) en een lang proces van tests en gesprekken mag ik mezelf de nieuwe recruitment consultant van Adecco Torhout noemen. Kortom, deze leerkracht is uitzendconsulente geworden. Het is toch wel een kleine rollercoaster, zo van ‘stay-at-home mom’ naar fulltime working mom. Het is opnieuw puzzelen om opvang te vinden, want iedere opvang in de buurt zit ‘tjokkevol’ tot halverwege 2017. En we moeten nu ook niet teveel rekenwerk doen om te weten dat Ruby ergens na Pasen al naar school mag. Enfin, met veel hulp van oma’s en opa’s zal het ook wel lukken, maar mijn weke moederhart moet toch nog wennen aan het idee van ‘mijn kleine meisje’ eventjes fulltime ‘kwijt’ te zijn.

Recruitment consultant zeg je? Jup, ik ben voor de nieuwe uitdaging gegaan. Ik heb er mijn eerste week opzitten en moet toch eventjes de tijd nemen om mijn hoofd leeg te maken. Het cliché van de uitzendconsulenten mag toch wel eens van de baan geschoven worden. Wie hen aanziet als ‘de domme blondjes die hen steeds opbellen voor vanalles en nog wat’, mag zijn mening toch nog eens herzien. Ik heb nu een week opleiding gehad in Avelgem en in Brugge en chapeau.. Je moet er toch ook wel voor gemaakt zijn, net zoals je voor het onderwijs moet gemaakt zijn.
Of ik het na deze week nog zie zitten? Absoluut… BRING IT ON!

Het was eventjes stil ten pagina Mumaye (ref. ‘ten huize’), maar voor zij die het nog niet doorhebben.. There’s a lot about to happen!

Veel liefs;

PS: Oja Ruby update… Je kent ze wel, de typische peuter. veel nee, af en toe ja. Veel gelach en af en toe een kind dat ligt te trappelen van kwaadheid op de grond. Een babbelaar waarvan je de helft niet verstaat, maar af en toe ziet en hoort wijzen naar haar ‘boobies’ of duidelijk aangeeft wat ze wil en wanneer ze het wilt. Je kent ze wel, die typische peuters. Ja, zo heb ik er nu eentje in huis.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.